Passagen og Smedjen i Thisted

Passagen og Smedjen i Thisted

I Thisteds gamle håndværkerkvarter er opstået et nyt byrum, som skal danne ramme for mere byliv og kulturaktiviteter i hjertet af Thisted. Stedet kaldes i daglig tale "Passagen" og består af fire byrum; Haven, Smedjen, Kunstlegepladsen og Baggården, som forbinder byens gågade og havnen.

Bent Vangsøe Natursten har haft æren af at levere en række forskellige natursten til udførelsen af det flotte byrm, der genoplivet i den gamle Passage, der nu skal danne ramme for byens fællesskab om bl.a. koncerter og fællesspisning.

Det drejer sig særligt om den smukke og eksklusive kalksten, Wachenzeller Dolomit, som der i en vid udstrækning er lavet flere forskellige specialudskæringer til; heriblandt bænke, trapper og store smukke fliser med bånd af kløvede overflader.

Bygherre 
Thisted Kommune
Ingeniør 
A&I Rådgivende Ingeniører
Landskabsarkitekt
BOGL

I forening med pigstensbelægninger udstøtter kaltstenen de gamle bygninger med en sydlandsk stemning, der går godt i hånd med den nye moderne arkitektur, som er skudt op i Passagen. Helt unikt er Wachenzeller Dolomit en af få kalksten som er særligt modstandsdygtige over for frost og saltning.

Projektet er tegnet af arkitekter og landskabsarkitekterne, BOGL.

Tilbage til blog

Anvendte sten i projektet

Poleret

Poleret

Stokhugget

Stokhugget

Kløvet

Kløvet

Interesseret i at høre mere?

Vil du høre mere om projektet eller er der noget at vi kan hjælpe med, er du meget velkommen til at tage fat i os.

Lad os tage en snak →