Portugisisk granit bliver til odenseansk letbane

Portugisisk granit bliver til odenseansk letbane

Portugisisk granit bliver til odenseansk letbane

Odense er under forandring. Inden længe får byen sin helt egen letbane, der skal agere byens livline, forbinde bydele og gøre transport mere lettilgængelig for alle. Det er et omfattende byggeprojekt med mange elementer, der skal koordineres. Bent Vangsøe Natursten har leveret granit til projektet.

I efteråret 2021 står Odenses nye letbane klar. Letbanen bliver en vigtig del af byens infrastruktur og er en del af projektet Fra stor dansk by til dansk storby, der skal fremtidssikre Odense som en attraktiv storby.

Bæredygtigt granit Letbanebyggeriet kræver først og fremmest stærke og sikre materialer. Derfor er granit et oplagt valg.

Vi leverer granitstenene, som skal afgrænse letbanen og være den kant, som står langs skinnerne. Granit er utrolig holdbart og kan stå i flere 100 år uden slid. Det er et stærkt naturmateriale, der ikke forandrer sig på trods af vind og vejr. Det bliver ved med at stå flot.

Granittens lange levetid og genanvendelsesværdi gør granit til et bæredygtigt materiale, der er skabt til at vare ved.

Roriz-sten fra Portugal Det er granit fra Portugal, der skal udgøre letbanens kantsten. Stentypen er Roriz, og det er et gennemprøvet materiale, der i forvejen er anvendt mange steder i Danmark.

Letbanebyggeriet har krævet store mængder af granit, og det stiller krav til leverancen. Der er slet ikke så store stenbrud i Danmark, så granitstenene rejser hele vejen fra et stenbrud i Portugal for at blive en del af den odenseanske letbane.

En del af fremtiden

Her hos Bent Vangsøe Natursten er vi stolte af at levere materialer til letbaneprojektet – og over at være med til at lægge stenene for den infrastruktur, odenseanerne skal benytte i lang tid fremover. 

Foto: Lasse Olsson / Odense Letbane

Tilbage til blog

Interesseret i at høre mere?

Vil du høre mere om projektet eller er der noget at vi kan hjælpe med, er du meget velkommen til at tage fat i os.

Lad os tage en snak →