Klimatilpasning og omdannelse af Ringsted Torv

Klimatilpasning og omdannelse af Ringsted Torv

Bassiner og kanaler, der skal sikre mod oversvømmelse, kan bygges både flot og funktionelt, hvilket torvet i Ringsted er et rigtig godt eksempel på. Med stor ekspertviden om natursten og granitprodukter har Bent Vangsøe Natursten spillet en betydelig rolle i ombygningen af torvet.

Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning har i de seneste år gennemført en større ombygning af Ringsted Torv. Resultatet er blevet et nyt spændende byrum, der kombinerer klimatilpasning med attraktivt byliv – og granitbelægningen er i høj grad medvirkende til at binde torvet sammen og skabe kvalitet og identitet.

Granit binder det hele sammen
Granitten til projektet er leveret af Bent Vangsøe Natursten, som er eksperter i natursten og deres mange muligheder. De har derfor også været sparringspartnere for rådgiver og entreprenør om detaljer i naturstensleverancen.

Det er ikke et tilfælde, at valget af materiale faldt på granit, fortæller arkitekten bag Ringsted Torv, Bjarne Winterberg:

”Ringsted har en lang tradition for at anvende granit i byen, og det har præget gadebilledet siden middelalderen. Granit tilfører gader, torve og bygninger en hårdfør og klassisk elegance og tidløshed som ingen andre materialer. Med sine ca. 5.000 kvm granit er Ringsted Torv en naturlig videreførelse af denne tradition, og granitten er med at binde historien sammen med en aktiv nutid.”

Inspirerende brolægningsarbejde

Det nye torv illustrerer, hvordan man kan udføre brolægningsarbejde af rigtig høj kvalitet, der samtidig er nytænkende og inspirerende. Det er et spændende projekt, hvor der både er tænkt klimasikring, æstetik og sociale aktiviteter. Derfor blev det i oktober hædret med årets Brolæggerpris fra Brolæggerlauget i Dansk Byggeri.

Brolæggerlauget i Dansk Byggeri uddeler prisen til en bygherre, rådgiver eller arkitekt, der med et projekt har vist nytænkning i forbindelse med belægningsarbejdet.

Komiteen lagde vægt på kreativitet, valg af materiale og den håndværksmæssige kvalitet.

Vi ønsker Ringsted Kommune og Gehl Architects tillykke med prisen!

Tilbage til blog

Interesseret i at høre mere?

Vil du høre mere om projektet eller er der noget at vi kan hjælpe med, er du meget velkommen til at tage fat i os.

Lad os tage en snak →